Danimarka Konsolosluğu tarafından belirtilen belgelerin, belirtilen kurallara göre hazırlanması ve başvuru sürecinde kullanımı ile ilgili firmamız size danışmanlık sağlayarak zaman ve para kaybının önüne geçmektedir. Kısa süreli Danimarka seyahatleriniz de gerekli Schengen vize türünü belirleyerek, Danimarka vizesi uygun belgeleri kafalarda karışıklık olmadan, hata yapmadan, zaman kaybı yaşamadan, başvuru işlemleri için gerekli Schengen vize türünü belirleyip, bu vizeye uygun olan evrakları kafanız karışmadan, hata yapmadan, zaman kaybetmeden, stres yaşamadan hazırlamanızı ve vize başvurunuzu kurallarına uygun olarak sunmanız gerekmektedir.

Danimarka Vize Başvurusu

Danimarka vizesi başvurusu için Schengen vizesi alınması gerekiyor. Schengen Bölgesi’ne dahil ülkeler şöyledir: Belçika, Danimarka, Hollanda, Estonya, Finlandiya, Fransa, Portekiz, İspanya, Yunanistan, Macaristan, Avusturya, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, İsviçre, Norveç, Polonya, Lihtenştayn, Slovakya, Slovenya, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Malta’dır. Danimarka vizesi ile bu ülkeler ziyaret edilebilir. Seyahat planınızı birden çok ülkeyi ziyaret şeklinde planladıysanız en çok hangi ülkede kalınacaksa o ülkeden vize başvurusu yapmalısınız. Türkiye’deki Danimarka temsilcilikleri aracılığıyla Grönland, Faroe Adaları ve İzlanda’ya da vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Danimarka vizesi için başvuruda bulunduğunuzda kısa süreli yani C-tipi vize başvurusu yapmış olursunuz. Türkiye Cumhuriyeti Umumi pasaport yani bordo Pasaport sahibiyseniz en çok 90 günlük vize alabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti diplomatik, hizmet damgalı ve hususi damgalı pasaport sahipleri de 180 gün içerisinde 90 güne kadar Danimarka’ya vizesiz giriş sağlanabilmektedir.

Danimarka Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Şirket yazısı; çalıştığınız şirketten alacağınız konsolosluğa hitaben yazılmış bir yazının Danimarka vizesi başvuru dosyasında bulunması gerekiyor. Yazı şirketin antetli kağıdına, kaşeli ve ıslak imzası bulunmalı, çalışanın göreve başlama tarihi, şirkette yer aldığı pozisyon, seyahat tarihlerini kapsayan bilgiler de yazıda mutlaka bulunmalıdır. Pasaport; eski pasaportlar kabul edilmekte fakat vize bitim tarihinden itibaren 3 ay geçerliliği şartı getirilmiştir. Fotoğraf; 2 adet biyometrik yeni çekilmiş fotoğraf. Fotoğrafın boyutları 3,5×4,5 cm olmalı ve arka fonun beyaz olmasına dikkat edilmelidir.

Şirket evrakları; güncel tarihli olan şirket belgeleri de vize başvuru dosyasına eklenmelidir. Eklenecek faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalıdır. Vergi levhası, imza sirküleri, oda sicil kaydı, ticaret sicil gazetesi fotokopileri de başvuru dosyasında şirkete ait ibraz edilmesi gerekli belgeler arasındadır.

  • İşe giriş belgesi. SGK işe giriş bildirgesini çalıştığınız yerden alabilirsiniz.
  • Hizmet dökümü. 4A detaylı hizmet dökümünüzü e-devlet üzerinden alabilirsiniz.
  • Maaş bordrosu. Son 3 ayın ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordrosunun ibrazı gerekmektedir.
  • Banka hesap özeti. Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 15.000 TL bakiyesi olan, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile beraber başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Kimlik fotokopisi. Kimliğin önlü arkalı fotokopisi
  • Nüfus kayıt örneği; tam vukuatlı nüfus kayıt örneğinin tarihi güncel ve orijinal olması şartı getirilmiştir.
  • Ulaşım ve konaklama, uçak ve otel rezervasyonlarının çıktıları seyahat tarihi ile uyumlu olmalıdır. Satın alınmış şartı getirilmemiştir.

Seyahat Sağlık Sigortası; seyahat süresini kapsaya, ülkeye geri dönme, acil tıbbi bakım veya acil hastane bakımı masraflarını içeren, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi olan seyahat sağlık sigortasının yapılması gerekmektedir.

Danimarka Vize Türleri

Vize talepleri kişinin ülkeye gidiş amacına göre verilir. Vize başvurusu yapılırken de buna uygun olarak vize isteğinde bulunmak yolculuğun sorunsuz olarak geçmesinde uyulması gerekli bir kuraldır. Danimarka vizesi birçok ülke için geçerliliği olduğu gibi kısa ve uzun süreli olarak da iki ana türe ayrılmaktadır. Kısa süreli olan vizeler, 90 günü geçmeyecek geziler yapılacağı zaman talep edilmektedir. Bunlardan en fazla bilinenleri, tatil ya da turistik amacına yönelik yabancı ülkeye gidileceğinde alınması gerekli Danimarka vizesi, bir iş anlaşması gerçekleşeceği zamanlarda bu istenen Danimarka ticari vize.

Ve ülkenin vatandaşı olan ya da oturma izni olan birinin yanına gidileceğinde alınabilecek Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vizesidir. En fazla kullanılan bu vizelerin yanı sıra Danimarka’daki kısa süreli eğitim ve araştırma görevlerinde ya da sportif, kültürel ve konferans gibi etkinliklere gidileceğinde aynı isimli vizeler de alınabilmektedir. 90 günden çok sürecek Danimarka ziyaretlerinde de uzun süre konaklama hakkı sağlayan vize çeşitlerinden biri için başvuru yapılmalıdır. Bir akraba yanına gidilmek istendiği zaman Danimarka Aile birleşimi vizesi, ücret kazanmak için gidileceği zaman Danimarka Çalışma vizesi ve gidilecek ülkede eğitim alınacaksa da Danimarka Öğrenci vizesi alınması en doğru karar olacak.

Danimarka Schengen Vize Başvurusu

Danimarka için gerçekleşecek tüm bize başvuruları ülkenin Türkiye’deki resmi temsilciliklerinde değerlendirilmektedir. Fakat başvuru aşaması kısa süreli vizeler de doğrudan şahsi olarak ilgili Danimarka Konsolosluğuna yapılamamaktadır. Bunun için ilk önce yetkilendirilen aracı kuruma ulaşılması gerekmektedir. Başvuru dosyası bu merkezlerce ilgili temsilciliklere sunulmakta ve süreç bitiminde teslim alınarak sahibine tekrardan verilmektedir. Tüm vize başvuruları şahsi olarak yapılmakta ve güvenlik sebebiyle başka kişilerinin görüşmede bulunmalarına izin verilmemektedir. Danimarka vizesi başvurularına başlayabilmek için ilk olarak ziyaretin amacı netleştirilmelidir. Bu karara göre bazı belgelerin hazırlanması gerekecek.

İstenilen tüm evraklar doğru ve eksiksiz bir olarak değerlendirildikten sonra başvuru dosyası ilgili kuruma ve Danimarka Konsolosluğu’na sunulması için teslim edilir. İstenilen vize ile ilgili değerlendirme aşaması da bu evrakların tesliminden sonra başlamaktadır. Eksik ya da yanlış paylaşılan bilgi olmadıkça yapılan başvurular ile ilgili karar alındığında bilgisi ve pasaport ile vizenin teslimatı da hizmet alınmış olan aracı kurum tarafından gerçekleştirilir. Danimarka Konsolosluğunun ek evrak isteme hakkı da bulunmaktadır.

Danimarka Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar

Danimarka vizesi başvurusu yapabilmek için öncelikle ülkeye yapılacak gezinin dönüş tarihinden itibaren üç ay daha geçerli bir pasaporta sahip olma zorunluluğu bulunuyor. Bu belgede ayrıca ekli sayfaların olmaması, vize vurulabilmesi için iki boş sayfanın bulunması ve hasarsız olması da istenir. 3.5x 4,5 cm boyutlarda olan ve renkli, arka fon beyaz, başvuru yapacak kişinin yüzünü net olarak gösteren fotoğraflar da başvuru formunda ayrılan yerine yapıştırılmalıdır. Yalnızca İstanbul’da yapılacak başvurular da geçerli olan Vukuatlı nüfus kayıt örneği, yolculukta yeterli geliri olduğuna dair belgeler.

Gerçekleşecek seyahatin tarihlerini içeren Seyahat sağlık sigortası, yolculuğun gerçekleşeceği uçak seferinin ya da diğer ulaşım araçlarının bilet rezervasyonu, Danimarka’da kalınacak otel rezervasyonu da hazırlanması gerekli diğer evraklardan bazılarıdır. Vize isteğinde bulunan kişinin mesleki durumuna göre de bazı evrakların tamamlanması gerekmektedir. 18 yaşın altındaki kişiler için de ailelerinin vereceği onaylı izin belgesinin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir.

Danimarka Vize Ücretleri

Danimarka vizesi vize taleplerine ödenmekte olan ücretler Danimarka Konsolosluğu tarafından belirlenir. Fiyatlar vize türü ve başvuruyu yapanın yaşına göre değişmektedir. Danimarka 5 yaşına kadar olan çocuklardan vize ücret almamaktadır. 11 yaşına kadar olan çocuklardan da bu yaşın üzerinde yer alanlara göre daha az ücret almaktadır. Uzun süreli ve özel vizelerin ücretleri de çok yüksek olabilmektedir. Konsolosluğa ödenilen para, ret olması durumunda geri iade edilmemektedir.